Dobbelbagte kartofler
Ingredienser:
  • 1200 gram bagekartofler, (4 store)
  • 1 løg, finthakket
  • 2 dl fløde
  • 1/4 revet muskatnød
  • 1 tsk salt
  • revet ost
     
 
Fremgangsmåde:

Vask bagekartoflerne grundigt.

Skær et snit i siden af dem, så dampen kan slippe ud af skindet.

Bag dem 1 - 1 1/4 times tid ved 200 grader. Indtil de er godt møre.

Lad dem køle så meget af at du kan holde ved dem. Hvis de bliver helt kolde så bliver kartoffelkødet sværere at få ud.

Skrab forsigtigt kartoffelkødet ud af kartoflerne, uden at ødelægge skrællen, og kom det i en stor skål.

Kom resten af ingredienserne i, og rør det hele godt sammen. Jeg bruger en ske til at mose det hele med.

Kom det blandede kartoffelfyld tilbage i skrællerne med en ske.

Kom evt. lidt revet ost på toppen af hver kartoffel.

Du kan nu gemme kartoflerne til dagen efter, eller du kan bage dem med det samme.

Bag dem 20 minutter ved 200 grader. Indtil de er gyldne.