Garides saganaki
Ingredienser:
  • 500 g. Konge rejer eller Wannamei rejer (kogte)
  • 2 Spiseskefulde olivenolie
  • 1 Stort løg
  • 1 del frisk klippet persille
  • 250 ml. Hvidvin
  • 1 (400g.) Hakkede dåsetomater - drænet
  • 1½ Teske presset hvidløg
  • 1 (200g.) Feta ost
  • 1 Teske Salt
  • 1/4 Fløde 18%
  • 2 Flüte 35 cm. :-)
     
 
Fremgangsmåde:

Pil løg og hak i små tern.
Skyl og hak persillen.
Pil hvidløg.

Varm 2 spiseskefulde olivenolie på panden.
Tilsæt løg og omrør til løg er bløde (Ikke sorte).
Tilsæt hvidvin, persille, drænede tomater, hvidløg gennem en presser.

Nu skal det simre i ca. 30 min. eller til saucen er nogenlunde tyk.
Imens kan man pille halerne af rejerne, hvis man da ikke vil have dem med i retten.
Tænd ovnen til flüte efter anvisning på pakken.
Når saucen er blevet lidt tyk, tilsættes feta, det kan evt. skæres i små tern. Mas fetaen lidt i saucen så de smelter hurtigere :-)
Så tilsættes fløde efter smag.
Når saucen begynder at boble igen, tilsættes rejerne og det hele står i 5-7 min. og simrer.

Herefter er retten klar til servering.
Velbekomme!